Handreiking voor versneld aanbesteden met zero emissie bouwmaterieel

Actueel

De Handreiking Aanbesteden Zero Emissie Bouwmaterieel van de Buyer Group Zero Emissie Bouwmaterieel is klaar. Met behulp van dit document kunnen publieke opdrachtgevers versneld emissieloos bouwmaterieel uitvragen bij aanbestedingen van GWW-projecten.

Afgelopen week ontving Pieter Litjens, directeur CROW en boegbeeld van het Netwerk Duurzaam GWW de Handreiking uit handen van Dik de Weger, programmamanager van het Transitiepad Weg-, Dijk- en Spoormaterieel (Rijkswaterstaat) en voorzitter van de Buyer Group Zero Emissie Bouwmaterieel (ZEB).

De Handreiking Aanbesteden Zero Emissie Bouwmaterieel kunt u hier downloaden. Wilt u meer weten over manieren om zero emissie bouwmaterieel uit te vragen? Of bent u benieuwd naar een tool om de duurzaamheidswinst van de inzet van ZEB aan de voorkant te berekenen? Dit en meer kunt u terugvinden bij de eerste resultaten van de Buyer Group ZEB op de PIANOo website.

 

tdf-20220623_041-3

De overhandiging van de Handreiking vond plaats tijdens het feestelijk startschot van Sterke Lekdijk/Salmsteke Ontkiemt, een voorbeeldproject uit de Handreiking van de Buyer Group ZEB. Bij dit project worden elektrisch bouwmaterieel ingezet evenals een van de eerste waterstofkranen van Europa.
Op de achtergrond van de foto is de waterstofaangedreven graafmachine van aannemer Mourik zichtbaar die bij het programma Sterke Lekdijk wordt ingezet.