Inspiratie uit de praktijk deel 2: Bouwen op vertrouwen

Actueel

Deze week deel 2 van Inspiratie uit de praktijk: het verhaal Bouwen op vertrouwen. Over het project Sterke Lekdijk waarvoor Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden duurzaam aanbesteedde.

Dwars door dorpskernen, bebouwing en een deel van de Nederlandse Waterlinie heen versterkt Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) de Lekdijk. Anders dan anders is dit project duurzaam aanbesteed met als doel te voldoen aan de grote ambitie om in 2030 volledig te werken met zero-emissie bouwmaterieel. Aannemer Van Oord was een van de partijen die dit aandurfde, hoewel het bedrijf geen harde beloften kon doen. Die verwachtte het waterschap ook niet: wat zij wilden, was een net zo grote portie ambitie. Meer weten? Lees het volledige artikel van de Buyer Group Zero Emissie Bouwmaterieel op de website van PIANOo.

De Buyer Group Zero Emissie Bouwmaterieel (ZEB), een samenwerkingsverband van publieke opdrachtgevers dat nauw samenwerkt met het Transitiepad WDSM, bevat tal van praktijkvoorbeelden die laten zien hoe de transitie naar een emissieloze bouwplaats eruit kan zien. Naast het uitwisselen van ervaringen en kennis binnen de Buyer Group, delen we dit soort voorbeelden ook graag met een breder publiek. Volgende week: een volledig emissieloze bouwplaats in 2030 – hoe maken we deze ambitie waar? De voorzitter en trekker van de Buyer Group aan het woord.

 

20200819 Van Oord - Cat 323F Z-line_023 DS-1

foto Van Oord.