Inspiratie uit de praktijk deel 5: Over laadpunten en gunningscriteria

Actueel

Deze week deel 5 (en het laatste deel) van de serie Inspiratie uit de praktijk. Dit keer over laadpunten en gunningscriteria bij emissieloze projecten in Arnhem en Den Haag.

Projectleider openbare ruimte bij de gemeente Arnhem Sil Polman en concernadviseur duurzaamheid bij de gemeente Den Haag Thimo de Nijs houden zich al een paar jaar bezig met het bouwen van de toekomst. Of dat nu aan de beleidskant is of aan de uitvoeringskant, ze merken dat het allerlei uitdagingen met zich meebrengt. Maar sinds er verschillende akkoorden zijn gesloten waarmee Nederland serieus aan de slag gaat, voelen ze dat ze de wind in de rug hebben. In Arnhem is onlangs zelfs een geheel emissieloos project van start gegaan. Nieuwsgierig geworden? Lees het hele artikel ‘Over laadpunten en gunningscriteria’ van de Buyer Group op de website van PIANOo.

De Buyer Group Zero Emissie Bouwmaterieel (ZEB), een samenwerkingsverband van publieke opdrachtgevers dat nauw samenwerkt met het Transitiepad WDSM, bevat tal van praktijkvoorbeelden die laten zien hoe de transitie naar een emissieloze bouwplaats eruit kan zien. Naast het uitwisselen van ervaringen en kennis binnen de Buyer Group, delen we dit soort voorbeelden ook graag met een breder publiek. 

BG_

foto: Dura Vermeer