Winnaar Hackaton Versnellingsaanpak Beton is bekend

Actueel

De Hackaton Versnellingsaanpak Beton heeft veel goede ideeën opgeleverd. Gistermiddag werd bekendgemaakt wie het winnende team is.

Tijdens het Betonevent gisteren, 14 juni, maakte Jacqueline Cramer, juryvoorzitter en Vz Betonakkoord, bekend dat het Team CO2 portemonnee de winnaar is van de Hackathon Versnellingsaanpak Beton. Het team bestaat uit Valerie Diemel (RWS), Maya Sule (RWS), Henk Wapperom (Betonvereniging) en Godard Croon (HowToChange) Jos Kronemeijer (MICT CMO) en Reinier Kleissen (ProRail).

Innovatieve oplossingen
Zowel het winnende team als de andere deelnemende teams hebben mooie innovatieve oplossingen bedacht tijdens de Hackaton. Wat die innovaties zijn en wie de andere teams waren, leest u op de website van de Hackaton. Hier vindt u ook de inhoudelijke onderbouwingen van de teams en het complete overzicht met scores en de toelichtingen van de jury.

Over de Hackaton Versnellingsaanpak Beton
De Hackathon Versnellingsaanpak Beton was een competitie tussen verschillende teams die binnen één dag, en in de aanloop daar naartoe, de meest innovatieve oplossing voor een variant versnellingsaanpak hebben gevonden. Het betrof in dit geval een eenmalig event voor het Betonakkoord met als doe om tientallen deelnemers samen te brengen, die in teams werken om een gemeenschappelijk doel te bereiken: het bedenken van een geavanceerd product of dienst. De Launching Customers zorgden voor de gegevens over de praktijkcasussen en organisatoren voorzagen in de opbouw van het creatieve proces met als doel tot een winnaar te komen.
De Hackaton vond plaats op 18 mei jl. Door 7 teams zijn ideeën voor de versnellingsaanpak beton gepresenteerd. Hieruit kozen Jacqueline Cramer (Betonakkoord), Dorien Staal (Betonvereniging), Marcel Bettonvil (Betonhuis) drie teams die doorgingen naar de volgende ronde. De verdiepende beoordeling daarvan werd gedaan door een acupunctuur jury, samengesteld uit experts. Zij ontvingen hiervoor van de geselecteerde teams een pitch en een 2-pager ter onderbouwing van de innovatieve oplossing.