Inspiratie uit de praktijk deel 4: Een administratie die innovatie stimuleert

Deze week deel 4 van de serie Inspiratie uit de praktijk. Dit keer over een administratie die innovatie stimuleert, dat gaat over hoe een innovatief onderhouds- en prestatiecontract leidt tot duurzaamheid.

Provincie Noord-Brabant wil de CO2-uitstoot van haar infrawerkzaamheden terugdringen. Bijvoorbeeld door zero emissie bouwmaterieel in te zetten. Maar om te weten welke eisen ze in aanbestedingen kan stellen, wil ze weten wat die eisen zouden betekenen voor aannemers én hoe ze naleving kan monitoren. In een lopend onderhoudscontract vond ze ruimte voor een pilot. ‘Inzicht in de administratie kan tot mooie stappen leiden.’ Lees het hele artikel ‘Een administratie die innovatie stimuleert’ van de Buyer Group op de website van PIANOo.

De Buyer Group Zero Emissie Bouwmaterieel (ZEB), een samenwerkingsverband van publieke opdrachtgevers dat nauw samenwerkt met het Transitiepad WDSM, bevat tal van praktijkvoorbeelden die laten zien hoe de transitie naar een emissieloze bouwplaats eruit kan zien. Naast het uitwisselen van ervaringen en kennis binnen de Buyer Group, delen we dit soort voorbeelden ook graag met een breder publiek. Volgende week: over de emissieloze projecten in de gemeenten Arnhem en Den Haag.

 

fotoVanDoorn

foto Van Doorn